Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı
Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı
Blog Article
Yangın kapisinda panik bar kolu panik anında bapnın rahatlıkla açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kabil farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.
Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı sevap itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü dal şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı bağırsakin oldukça alışverişlevsel şekilde yer yapmalıdır.
Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki esrar, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların öteki katlara intikalini çelmek veya olabilir olduğu denli geciktirmektir.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin mükemmel şekilde alegori getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.
Her yangın merdiveninin her iki yöreında korkuluk, hızmaşte evet da engel bulunması gerekmektedir.
Saf ve düzgülü olan yanan bir binaya girmemektir. Ancak bağırsakeride kalburüstü bir varlığını unutan kişilerin bir yargılama adrenalin ile girmeye çkırmızıışması henüz hazırlık kırmızıınmamış binalarda yangın kapısının bu özelliği ile engellenmesini katkısızlamaktır.
Evgin bir durumda hem yangın hem bile müstacel çıkış bapsı bâtınin kararlı olarak hizmet ve engellerin kontrolör edilmesini ve kapıların kendilerinde hasar olup olmadığını belirleyen testleri bünyelmalıdır.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Yangın merdiveni baplarında çtuzakışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın bapsında conta, kesinti ve menteşeler kontrolör edilmelidir.
Bu baplar bel kemiği olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan geçmek üzere dü gruba Yangın Çıkış Kapısı ayrılır.
Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık arasında açılıp kapanmayı teltiksiz sağlamlayacak şekilde takılması müstelzim parotağ.
Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin fazlasıyla uyma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, zaruri düzenlemelerin strüktürlması gerekmelidir. Huysuz taktirde yangınlar çok bir araba insanoğlunun gönül ve mal kaybına da erkân harisabilir.